Malzemeler
1 çay kaşığı tuz
8 adet arpacık soğan
2 adet patates
1 adet havuç
2 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı un
1 çay bardağı zeytinyağı
5 tane enginar
2 çay kaşığı şeker
1 tutam dereotu
5 bardak su
Hazırlanma Şekli
Enginarlar sapıyla birlikte ayıklanır. Havuç ve patatesler top top (yuvarlak ) olarak kaşıkla çıkarılır. Arpacık soğanlar ayıkllanır. Tencereye zeytinyağı ve un konur kavrulur. Şeker, tuz, limon suyu ve su karıştırılıp, kaynatılır. Enginarların üzerine havuç, patates, arpacık soğanı koyun. Kaynatığınız suyu da enginarların üzerine dökün. Üzeri yağlı kağıt ile kaplanıp, kapağı kapatılarak kısık ateşte 1,5 saat pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine ayrı ayrı haşlanan iç bezelye, iç bakla ve dereotu konarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder